Chakrat ja aura

Harmoniahuone_featured_images_for_pages_2Tällä sivulla esittelyssä
•  Syventävä aura ja charkat kurssi
•  Auran ja chakrojen värikuvaus laitteella ja konsultaatio
•  Aura-chakrajärjestelmän esittely (otteita Sari McGlinn’in kirjasta)
•  Chakroja hoitavat kivisetit, kivet ja korut

 

 

 

Kurssipäivämäärät näet sivun ylälaidasta, Kaleteri- osiosta. Kurssilipun saa somsola.com verkkokaupasta.
Aurachakra kuvan ottaminen ja konsultaatiot ajat voi varata Somsolasta.

Chakrat ovat jatkuvassa liikkeessä olevia, energiaa virrattavia keskuskohtia kehossamme. Ajatuksemme ja tunnetilamme ohjaavat niitä. Kaikki mitä ajattelet, tunnet ja suhtaudut, heijastuu energiavirtauksena chakroihin. Tämä joko tukee ja voimistaa chakran toimintaa tai heikentää tai tukkii sitä. Ymmärtämällä chakrojen ja kokonaisuutesi toimintaa voit vaikuttaa hyvinvointiisi ja samalla itsetuntemuksesi sekä oman elämäsi luomisen taidot kehittyvät.

Saat kurssilla
•  aurachakra laitteella otetun kuvan itsestäsi, jossa näkyy oma aurakenttäsi ja chakrojesi tila.
•  aurachakra kurssivihkon, jossa on tiivistetysti tiedot charkojen toiminnasta ja miten voit hoitaa chakrojasi ajatuksilla, meditoinnilla, vuorovaikutteisella läsnäololla sekä kivillä.

Kurssilla opit
•  miten aurasi ja chakrasi toimivat, miten ne voivat nyt, mitä kukin chakra ilmentää ja miten voit hoitaa kutakin chakraa. Mitä auranvärisi merkitsee ja mitä on käytännöllistä tietää eri auranvärien luonteen ominaisuuksista.
•  miten voit syventää vuorovaikutusta ja ymmärrystä auran ja chakrojen kanssa ja alkaa luomaan ykseyttä koko kokonaisuutesi kanssa.
•  useita chakroja hoitavia harjoituksia, joita voit käyttää myöhemminkin aina kun chakrasi tarvitsevat hoitoa.

Kurssihintaan sisältyvät myös auracharka kurssivihko (arvo 12,90€) ja aurachakrakuva (arvo 65€).  Hinta 129€  sis. 24% alv.

Kurssiliput saat suoraan somsola.com nettikaupasta. Paikkoja on rajoitetusti.
Olet sydämellisesti tervetullut mukaan syventämään vuorovaikutustasi chakroihisi.

 

Harmoniahuone_featured_images_for_pages_6Auran ja chakrojen kuvaus laitteella ja konsultaatio
Aurachakra kuvauksessa saat Aurachakralaitteella otetun värikuvan, jossa näkyvät aurakenttäsi, sen värit sekä chakrat; niiden muodot ja värit. Paperin kääntöpuolella on kattava tietopaketti mitä auran ja chakran värit ja muodot kertovat. Kuvaa katsomalla asiantuntija kertoo, mitä huomioitavia asioita liittyy omaan auranväriisi (luonteenominai- suuksia, oivallettavia asioita), mitä charkojen värit, muodot ja koko kertovat sinusta, mitä ajankohtaista kuvassa näkyy ja parhaat hoitovinkit kokonaisuudellesi. Konsultaatio on keskustelua, jossa painopiste on kuvan näyttämillä asioilla sekä henkilökohtaisilla tarpeilla, minkälaisia neuvoja tarvitset charkoihin, aurakenttääsi ja henkiseen kasvuusi liittyen.

• Myös pariskunnille/perheille 
Pariskunnat / perheet voivat tulla yhdessä konsultaatioon, jolloin voin kertoa miten he voivat huomioida vuorovaikutuksessaan jokaisen perheenjäsenen oman auranvärin ja chakrojen ominaispiirteiden vaikutukset. Tästä kokonaisuudesta saa paljon hyödyllistä tietoa toistensa syvempään ymmärtämiseen. Edellisten lisäksi, mitä ottaa huomioon arjen kommunikoinnissa ja suhtautumisessa kun tietää mitä auran väriä kukin on tai jos on ominaista, että jokin chakra toimii tietyllä tavalla.

Konsultaatio sisältää kuvan, konsultaation sekä ohjeita chakrojen ja auran hoitoon sekä tietoliite auran ja chakrojen värien merkityksistä. Kesto on noin 20 minuuttia, usein käytämme kokonaisuuteen noin 30 minuuttia jos se on molemmin puolin mahdollista.

Kuvauksen ja konsultaation tekee Sari McGlinn
Sarilla on alan johtava asiantuntija aurachakralaitteen käytössä sekä omaa laajan tietämyksen ihmisyyden rakenteista, joihin aura ja chakrat liittyvät.

Hinta
Aurachakra kuvaus ja konsultaatio kokonaisuus lahjakortin 65€ (sis. 24% alv) saa somsola.com nettikaupasta ja Somsolan myymälästä
Ajanvaraus konsultaatioon Somsolasta puhelin 040-595 7124.
Aurachakrakuvaus tapahtuu Somsola shopissa. Myös pariskunnille ja ryhmille.

P.s. Kaunista värikuvaa on mukava katsella vaikkapa aamuisin jääkaapin ovessa. Piristää muistaa, kuinka kauniin värikäs onkaan!

 

Harmoniahuone_featured_images_for_pages_5Miten Harmoniahuoneelle tuli aura-chakralaite
Kävin Lontoossa asuessani vuonna 1999 sikäläisellä Mind, Body ja Spirit- messuilla. Siellä näin aura-chakra kuvauslaitteen ensimmäistä kertaa. Olimme juuri silloin muuttamassa mieheni työn mukana ja oli avoinna, mihin maahan seuraavaksi muutamme. Saatuani messuilla oman kuvan käteeni, kuvassa minulla ei ollut ollenkaan juurichakraa, ei edes pientä punaista pistettä. Olin siis täysin juuret irti maasta. Menin takaisin kotiin ja tein kaikki osaamani juuretusmeditaatiot ja heti seuraavana aamuna takaisin messuille ottamaan uutta kuvaa. Siinä kuvassa minulla oli kaunis punainen ja pyöreä juurichakra! Koin että sain parhaan mahdollisen diplomin ’universumilta’, kun näin omassa kuvassani juurichakrani, jota ei ollut olemassa kuvassa edellisenä päivänä. Sain kuvallisen todisteen siitä, että mielen kautta ohjatut energiaharjoitukset ohjaavat energiaa sisällämme ja ymäpärillämme ja se toimii!! Muistan kuinka onnellinen olin ja hihkuin hiljaa itsekseni. Silloin päätin, että jonain päivänä hankin samanlaisen laitteen Harmoniahuoneelle, koska siitä oli ollut itselleni iso apu ja tahdoin jakaa samanlaista apua eteenpäin.

Nyt olemme käyttäneet aura-chakra kuvauslaitetta Harmoniahuoneella vuodesta 2004. Olemme kuvanneet messuilla sekä toimipaikassamme tähän mennessä reilusti yli tuhat aurachakrakuvaa ja koko ajan oppineet lisää siitä, mitä kaikkea kuva kertoo.

 

Harmoniahuone_featured_images_for_pages_3AURA JA CHAKRAJÄRJESTELMÄ
© Otteita Sari McGlinn’in kirjasta: Reiki, luonnollisen parantamisen menetelmä (2008).
Sari McGlinn, Harmoniahuone Harmony House Oy ja Somsola

Mitä aura ja chakrat ovat?
Ihmisen fyysistä kehoa ympäröi energioiden kerrostuma, jota kutsutaan auraksi. Samanlainen energiakenttä ympäröi kaikkea elävää. Tämä näkymätön kenttä on keholle elintärkeä. Se ohjaa energioita sisälle kehoon sekä vastavuoroisesti ulos kehosta.

Auran eri kerrostumia ovat eteerinen-, emotionaalinen-, mentaalinen- ja henkinen kerros. Jokainen näistä auran kerrostumista värähtelee omalla energiataajuudellaan ohjaten henkilön kokonaisuuteen niitä asioita, tapahtumia, ajatuksia ja tunteita, joita hän magneetin tavoin vetää puoleensa. Aura toteuttaa henkilön luomaa todellisuutta ohjaamalla tämän luomia asioita hänen elämäänsä. Auran toiminta ohjaa henkilöä kehittymään ja läpikäymään hänen kohtaamattomia asioitaan. Sen avulla fyysinen keho pystyy ylläpitämään terveyttä ja tasapainottamaan tunteita. Aura toimii myös suodattimena ihmisen ja universumin välillä.

Eteerisen auran kerrostuma ohjaa ravitsevaa energiaa kehon soluille. Koska se sijaitsee lähinnä kehoa, se toimii myös eräänlaisena kehon suojakerroksena. Ajatukset vaikuttavat herkästi eteerisen auran toimintaan, myönteisten ajatusten hoitaessa sitä.

Auran emotionaalinen kerrostuma sisältää tunteita sekä tunteista koostuvia muistoja, asenteita ja päätöksiä. Tätä kerrostumaa kutsutaan myös astraalikehoksi. Kaikki kohtaamattomat tunteet ja pelot sijaitsevat tässä auran kerrostumassa. Auran mentaalinen kerrostuma koostuu ajatuksista ja asenteista.
Se heijastaa ihmisen suhtautumista ympäristöönsä.

Auran henkinen kerrostuma, jota kutsutaan myös spirituaaliseksi auraksi, ohjaa henkistä ymmärrystä ja ykseyden kokemista. Kaikkia auran kerrostumia voi tietoisesti kehittää ja tasapainottaa huomioimalla, mitä ajatuksia ja tunteita niihin liittyy. Auran kerrostumat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa kehon chakrajärjestelmän kanssa.

Kehon seitsemän päächakraa eli energiakeskusta toimivat portteina kehon sisäiseen ja ulkoiseen energiajärjestelmään. Päächakrat sijaitsevat kehon etu-ja takapuolella keskilinjan mukaisesti, pystysuunnassa. Ne liikuttavat energiaa pyörivän pyörän lailla sisään ja ulos, kaikkialle kehoon, elimiin, rauhasiin ja hermostojärjestelmään sekä niistä pois. Näiden lisäksi kehossa on liitoskohtina tuhansia pienempiä chakroja, jotka kuljettavat energiaa kaikkialle kehoon sen energialinjoissa eli meridiaaneissa. Chakrat toimivat myös poistoventtiileinä, ohjaten tarpeetonta tai käytettyä energiaa niistä ulos. Auki olevat chakrat pyörivät taukoamatta kierteisellä liikkeellä myötä- tai vastapäivään.

Chakran sisään tuleva energia koostuu niistä ajatuksien- ja tunteiden muodostamista energioista, joita ihminen vetää aurastaan sisälle chakrajärjestelmäänsä. Chakrojen kautta myös poistuu energiaa. Etuchakrat vastaanottavat ja ilmentävät ihmisen reagointia nykyhetkeen, takachakrat taas ilmentävät niitä menneisyyden tapahtumia, joihin henkilö on vielä yhteydessä.

Chakrat ylläpitävät ihmisen energiatasoa ja -hyvinvointia. Terve ja hyvinvoiva chakra ravitsee kehoa ja mieltä. Tukkeutunut tai vuotava chakra laskee ihmisen kokonaisuuden energiatasoa, vaikuttaen hänen ajatuksiinsa ja asenteisiinsa, hidastaen samalla hänen henkistä kasvuaan.

Ajatukset ja tunteet ohjaavat chakroissa kulkevia energiavirtauksia. Chakrat avautuvat ja sulkeutuvat, laajenevat ja supistuvat tunteiden ja ajatusten ohjaamina. Rakastuneen henkilön sydänchakra on auki ja vastaanottavainen. Masentuneen chakrat ovat kauttaaltaan sulkeutuneempia kuin normaalisti. Jos henkilö säikähtää, hänen chakransa ja auransa menevät hetkellisesti suppuun kuin sulkeutuva kukka. Päächakrojen koko vaihtelee 20 senttimetristä sulkeutuneeseen chakraan.

Jos chakraan kiinnittynyt ajatus tai tunne on myönteinen, se hoitaa chakraa ja ohjaa sinne lisää energiaa. Jos tunne on kielteinen, se ohjaa energiaa chakrasta pois. Mikäli energiaa virtaa pitkään chakrasta pois, ilman että uutta tulee sisään, chakra epätasapainottuu. Epätasapainossa oleva chakra voi esimerkiksi jäädä liian auki, jolloin energiaa vuotaa koko ajan sen kautta ulos tai se voi mennä tukkoon. Chakrojen hoitaminen on samalla ajatuksien, tunteiden ja asenteiden hoitamista, muuttamista, irtipäästämistä ja uusien ajatuksien ja asenteiden luomista.

Jos raskas tunne-energia pääsee chakran kautta kehon sisälle, se alkaa vaikuttaa kehon energian virtaukseen. Tämä puolestaan ilmenee kehossa fyysisinä oireina ja pitkään jatkuessaan esimerkiksi sairauksina.

Energia virtaa chakrassa kuin vesi puutarhaletkussa. Kun vesi tulee normaalilla paineella, energiasuihku on tasainen ja vahva. Jos letkussa on alipaine eli chakra on vajaatoiminnassa, se vain pirskottaa hajanaisesti energiaa ympärilleen. Jos chakra on ylitoiminnassa, se on laajentunut ja vuotaa energiaa ulos enemmän kuin sisään.

Seitsemän päächakran nimet, niiden sijainti kehossa sekä niiden värit

7 kruunuchakra
6 otsachakra
5 kurkkuchakra
4 sydänchakra
3 solar plexus
2 napachakra
1 juurichakra
päälaki
otsa
kurkun alaosassa
sydän
pallean kohta
napa
välilihan kohdalla
valkoinen, kulta, violetti
tumman sininen/indigo
turkoosin sininen
vaaleanpunainen/vihreä
keltainen
oranssi
punainen

Ylächakroja ovat 4–7 chakrat. Ne toimivat yhteistyössä sielun ja universumin kanssa. Alachakroja ovat 1–3 chakrat. Ne toimivat yhteistyössä fyysisen kehon ja maapallon kanssa. Kruunuchakra on auki vain ylöspäin ja juurichakra alaspäin. Chakrat 2–6 ovat auki kehon etupuolen keskeltä sekä samasta kohdasta kehon takapuolelta.

1. Juurichakra Muladhara sijaitsee haarojen välissä, välilihan alueella. Myös jalkapohjista ja häntäluusta menevät juuret maahan. Yhteys maahan, turvallisuuteen ja nykyhetkeen. Sen kautta poistuu tarpeetonta energiaa ja se vastaanottaa maan energiaa keholle. Väri punainen. Tunne-ajatus: rakastan maapalloa, rakastan ja hyväksyn nykyisen hetken sellaisena kuin se on ja tiedän että minulla voimat ja kyvyt muuttaa sitä tarvittaessa. Olen turvassa. Minusta pidetään huolta.

2. Napachakra Svadhistana sijaitsee noin 4 cm häpyluun yläpuolella. Liittyy elämäniloon, seksuaalisuuteen, omaan voimaan ja uskallukseen toteuttaa itseään vapaasti. Se on myös pelkojen varastointipaikka. Väri oranssi. Tunne-ajatus: iloitsen omasta sukupuolisuudestani, olla nainen/ mies. Päästän pelkoni vapaaksi kohtaamalla ne. Olen vapaa peloista.

3. Palleachakra Manipura sijaitsee pallean kohdalla. Liittyy omanarvon tuntoon, minäkuvaan, itsensä rakastamiseen ja hyväksymiseen. Väri Keltainen. Tunne-ajatus: Arvostan taitojani. Luotan kykyihini. Arvostan ja kunnioitan. Olen voima ja luottamus.

4. Sydänchakra Anahata sijaitsee sydämen yläpuolella, keskellä kehoa. Liittyy rakastamiseen: itsensä, kaiken olemassa olevan (ihmiset, eläimet, kasvit), elämän, nykyhetken, menneisyyden, universumin, maapallon. Salliminen, antaminen ja anteeksianto. Väri Vaaleanpunainen ja vihreä. Tunne-ajatus: Rakkaus kaikessa mitä koen, tunnen, aistin ja luon. Olen rakkaus ja hyväksyntä ja anteeksianto.

5. Kurkkuchakra Vissudha sijaitsee kurkun alaosassa. Sisäisen ja ulkoisen ilmaisun keskus. Vapauden, vastuun ja oman voiman ylempi keskus. Toimii tiiviissä yhteistyössä 6. ja 7. chakrojen kanssa. Väri Kirkkaan sininen. Tunne-ajatus: Olen levollisuus ja selkeys. Olen vapaus ja voima. Ilmaisen totuuden, olen totuus. Koen ja näen kauneutta kaikessa.

6. Otsachakra Ajna sijaitsee otsalla kulmakarvojen välissä. On intuition toimintaväylä, jonka sivuchakrat liittyvät ulottuvuuksissa liikkumiseen. Ohjaa sisäisiä visioita, on viestintäväylä sielun ja universumin, loogisen mielen ja kehonvälillä. Väri indigon sininen ja violetti. Tunne-ajatus: Olen selkeys ja laaja-alaisuus. Visioni ovat kirkkaat ja selkeät. Luotan intuitiooni.

7. Päälakichakra Sahasrara sijaitsee päälaen päällä. On väylänä maailmankaikkeuteen, jumaluuteen, sieluun ja korkeimpaan tietoisuuteen ja ulottuvuuksiin. Väri Valkoinen, kulta, violetti, pinkki. Tunne-ajatus: Maailmakaikkeus on minussa ja minuuteni maailmankaikkeudessa. Olen ykseys ja rauha.

Harmoniahuone_featured_images_for_pages_4CHAKROJA HOITAVAT KIVISETIT, KIVET JA KORUT
Olen tehnyt chakrojen voimistamiseen kivisetin, jota saa somsola.com nettikaupasta sekä Somsolan myymälästä.

Somsolassa on yli 300 eri mineraali nimikettä, joten sieltä löytyy runsaasti hoitokiviä jokaisella chakralle.
Omat suosikkini ovat:
Mahtikivi, joka on yksi harvoista kivistä, jotka voimistavat kaikkia chakroja. Mahtikiven erityisominaisuus on tukea käyttäjänsä sisäistä voimaa ja voimistumista.
Savukvartsi, joka hoitaa ja tasapainottaa kaikkia chakroja. Kivi tukee läsnäoloa ja luottamista omaan sisäisen tiedon ja tietoisuuden läsnäoloon, josta tulee helpottunut olo:’ei hätää, minussa on jo kaikki tarvittava tietotaito ja sisimmässäni osaan olla sille läsnä.’

Rubiini, joka on sisäisen viisauden ja viisaiden päätöksien kivi. Se erityisesti tukee sydäntä (4.chakra) ja sydämen viisauden sekä pään (6.chakra) viisauden yhteistyötä.

Apofylliitti, joka kuuluu vuorikristallien ryhmään. Apofylliitti on harvinainen kivi joka säihkyy peilimäisiä heijasteita ja säihkyy kuin sen sisällä olisi valo. Se kohottaa käyttäjänsä energiavärähtelyä ja puhdistaa ajatuksista ja tunteista raskaampia energioita. Se on 7.chakran kivi , mutta jälleen, se tekee niin hyvää koko keholle.

Ruusukvartsi, kunsiitti, morganiitti ovat suosikkini rakkauden hoitamiseen. Chakroissa ne liittyvät 4. chakraan, mutta rakkauden hoitaminen ja kohottaminen eheyttää kaikkea mikä on epätasapainossa eli nämä kivet tekevät hyvän, rakkaudellisen, hyväksyvän ja sallivan olon.

Akvamariini on vihertävä tai sinertävä kivi jossa on vesimäisesti liikkuva korkea värähtely (4. ja 5. chakra). Se huuhtoo tunteista raskaampaa energiavärähtelyä ja tukee käyttäjäänsä olemaan korkeassa, onnellisuutta ja ykseyttä värähtelevässä energiataajuudessa.

Atsuriitti on voimakkaan indigon sininen, hauras kivi, joka koostuu sadoista pienistä kidekärjistä. Se on voimakas intuition aktivoija (6.chakra).

Krysokolla tulee Perusta ja sen vihertävän turkoosin siniset sävyt ja muodot saavat kiven usein näyttämään kuin pienoismaapallolta jota katselee avaruudesta käsin. Juuri näin laajan perspektiivin tämä kivi tekee. Se hoitaa 5. ja 6. chakroja, auttaen näkemään asiat laaja-alaisesti ja usein uudesta näkökulmasta, jolloin asioihin löytyvät ratkaisut helposti. Tämä kivi rauhoittaa ja selkeyttää oloa.

Sitriini on iloisen keltainen kivi, sädehtien aurinkoista energiaa ympärilleen. Se on 3. chakran kivi ja tukee minäkuvaa ja uskallusta sallia itselleen elämässä onnistumisia ja iloitsemista niistä.

Oranssi kalsiitti kuuluu kalsiittien laajaan perheeseen ja ne kaikki tukevat sisäistä ystävyyttä ja ulkoista ystävyyttä. Oranssilla kalsiitilla on usein intensiivisen vahva väri. Se hoitaa 2. chakraa.

Stromatoliitti fossiili on yksi kauneinta maadoittavaa energiaa välittävistä kivistä. Se on kuin äiti-maa, hellä, kuunteleva ja hoivaava. Siitä tulee turvallinen olo ja sopii erityisesti elämänmuutoksiin tueksi. Se on ruskean värinen ja hoitaa 1. chakraa.

Harmoniahuone_featured_content_carousel_4