Reiki

Reikihoidon esittely
Reikihoito tehdään hoidettavan vaatteiden päältä hoitajan käsien kosketellessa kevyesti hoidettavan vartalon eri kohtia. Hänen käsiensä kautta kulkeva energia aktivoi hoidettavan kehon ja mielen luonnolliseen ja lempeään paranemisprosessiin.

Hoitaja ei itse vaikuta tähän prosessiin vaan on kanavana reikin rakkaudenenergialle, jota hoidettava vetää itseensä magneetin tavoin, juuri sen verran kuin tarvitsee kuhunkin kohtaan kehossaan tai kokonaisuudessaan. Tämä ohjautuu hoidettavan korkeamman tietoisuuden kautta eikä hän pysty ohjaamaan sitä ajatuksillaan tai egollaan.

Reiki aktivoi vastaanottajan rakkautta ja itseparantamisen mekaniikkaa, joka alkaa tasapainottaa niitä osia hänen kokonaisuudestaan, jotka sitä tarvitsevat. Väsynyt keho lataa itseensä energiaa ja olo on ensimmäisen hyvin nukutun yön jälkeen piristyneempi. Nukahtamisvaikeuksista kärsiville reikistä on sen rentouttavan vaikutuksen vuoksin paljon apua. Masentunutta reiki aktivoi huomaamaan ilon aiheita ja hetkiä elämässään. Ilottomalle reiki alkaa aktivoida ihmistä huomaamaan ilon aiheita ja hetkiä elämässä.

Reikin kosketushoito eli lähihoito kestää yleensä noin tunnin. Hoidon aikana vartaloa kosketellaan eri kohdista sekä etu- että takapuolelta, kunnes keho on saanut joka puolelle tasaisesti energiaa. Hoito rentouttaa vartaloa ja mieltä sekä puhdistaa ja avaa mahdollisia energiatukkeutumia. Se tuo hoidettavan läsnä olevaksi kehoonsa niin, että tämä alkaa tiedostaa luonnollisen, rauhallisen olotilansa.

Reikihoitoa voi tehdä myös kaukohoitona, jolloin hoitajan ja hoidettavan ei tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa. Tämä tuntuu hoidettavalla yleensä aistimuksina kehon ympärillä, rentoutumisena ja joskus hän saattaa kokea visioita hoidon aikana. Kaukohoidossa reikin rakkauden energia tulee hyvin intensiivisesti ja voimakkaasti ja tämän vuoksi hoitokerta kestää vain 10-15 minuuttia.

Reikin rakkaudenenergia kulkee aina hoitajan päälaen eli kruunuchakran kautta sydämeen eli sydänchakraan, jatkaen kulkuaan sieltä kämmeniin ja jalkapohjiin. Hoidettava vastaanottaa reikin rakkaudenenergiaa hoitajan käsistä. Samalla välittyy koskettamisen eheyttävät vaikutukset.

Reikin rakkaudennergia virtaa hoidon edetessä hoitajan kehoa ympäröivässä energiakentässä eli aurassa. Hoidon aikana hoitohuone pikku hiljaa täyttyy rakkaudellisella energialla. Jos huoneessa on muita henkilöitä, välittyy hoitava energia myös heihin. Rakkauden vaikutus yltää myös tilassa oleviin kasveihin. Hoitotilan rakkaudenenergian värähtelytaso kohoaa myös, pysyen korkeana useita tunteja hoidon jälkeenkin. Jos reikihoitoa tehdään usein samassa tilassa, se muuttuu hiljalleen hyvin harmoniseksi. Reikihoito sopii kaikenikäisille ihmisille, eläimille, kasveille. Sillä voi kohottaa huoneen värähtelytaajuutta harmonisemmaksi tai kohottaa jopa ruuan energian värähtelytaajuutta.

Reikin hoitavaa energiaa vastaanotetaan hoitotilanteessa yksilöllisesti. Hoitaja aistii tämän omassa kehossaan reikienergian virratessa hänen päälakensa kautta käsiin ja siitä hoidettavaan. Jotkut hoidettavista ottavat reikiä vastaan hyvin voimakkaasti ja hoitaja kokee sen kauniina ja energeettisesti vaikuttavana kokemuksena, josta kokee kiitollisuutta. Jotkin tälläisistä hoidoista säilyvät hoitajan muistoissa unohtamattomina ’tähtihetkinä’ joita ei koskaan unohda.

Reikihoidon vaikutukset terveyteen
Reikin energia vaikuttaa monin tavoin sekä fyysisellä että energeettisellä tasolla:
• Rentouttaa kehoa ja lihasjännityksiä
• Lievittää kipuja
• Aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
• Antaa lisää energiaa
• Voimistaa kehon ja mielen itseparanemisen mekaniikkaa
• Kohottaa energian värähtelytaajuutta ihmisen kokonaisuudessa
• Rentouttaa ja rauhoittaa mieltä
• Hiljentää ajatuksia, kehittää meditatiivisuutta
• Tuo läsnä olevammaksi omaa kehoa- ja tuntemuksia kohtaan
• Antaa lempeän ja rakkaudellisen olon
• Laajentaa tietoisuutta itseään ja maailmankaikkeutta kohtaan
• Antaa hoidon aikana kokemuksia väreistä, tunnelmista, muistoista
• Aktivoi hyvinvointia tukevia oivalluksia hoidon jälkeenkin
• Kehittää ongelmanratkaisukykyä ja luovuutta
• Tuo iloisuutta ja luottamusta elämää kohtaan
• Kehittää henkisyyttä
• Kehittää aistimaan ja ymmärtämään energeettistä –ja moniulotteista maailmaa

Reiki lievittää kipuja, kehon jännityksiä, väsymystä ja unettomuutta. Reikihoito aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Tämä edistää kuona-aineiden vapautumista kehosta. Reikihoidon jälkeen on rentoutunut, levollinen ja ajaton olo. Reikin välittämä rakkaudenenergia on meditatiivista: se hiljentää ajatukset ja rauhoittaa olon. Se hoitaa hellästi tunnetiloja kuten masennusta, rauhattomuutta, keskittymisvaikeuksia, itseinhoa tai vihantunteita. Reiki eheyttää aitoa rakkautta itseä kohtaan, vaikuttaen sisäisen kasvun prosessiin pehmeästi ja tehokkaasti. Reiki kehittää intuitiota, luovuutta ja kasvattaa elämäniloa.

Reikihoito toimii jokaisella, vaikka hoidettava ei itse kokisi muuta kuin rentoutumista. Energeettisen hoidon tuntemukset voi olla vaikea määritellä, ellei ole harjaantunut aistimaan energioiden nyansseja tai opetellut havainnoimaan herkkiäkin tuntemuksia kehossaan. Tätä voisi verrata siihen, että pyydettäisiin ihmistä, joka ei tiedä viineistä mitään erityistä, kuvailemaan viinien makujen nyansseja. Herkät nyanssit nousevat tietoisuuteen vasta harjoittelun myötä ja vasta sitten niille alkaa löytyä sanalliset ilmaisut. Myös looginen mieli saattaa kyseenalaistaa tai vähätellä hoidon vaikutusta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hoidon vastaanottamiseen tai sen vaikutuksiin. On luonnollista, että mieli kyseenalaistaa jotain sille uutta.

Reikillä tehtävän itsehoidon vaikutukset
Reikin vaikutukset nähdään selkeästi, jos sitä käytetään säännöllisesti. Tekemällä reikiä itselleen vaikka 5-10 minuuttia päivittäin tai ainakin useita kertoja viikossa, vaikuttaa myönteisesti henkiseen kasvuun, mielialaan, laajempaan ymmärrykseen ja suvaitsevaisuuteen. Säännöllinen reikin käyttäminen kohottaa fyysisen kehon immuniteettia, lievittää lihasjännityksiä ja -kipuja sekä edistää terveyttä monin tavoin. Reikiä käytetään itsehoitona ympäri maailmaan siitä saatavan ainutlaatuisen hyvän olon vuoksi. Reiki auttaa käyttäjäänsä oivaltamaan elämäänsä ja säännöllisesti käytettynä se laajentaa vastaanottajansa tietoisuutta, syventäen hänen sisäistä ymmärrystään. Se ohjaa lempeästi kohtaamaan omaa sisäistä maailmaa, tehden läsnä olevammaksi todellisesta minuudesta. Reikikurssin käyneistä suurin osa hoitaa itseään iltaisin sängyssä, ennen nukahtamista. He laittavat kätensä sydämelleen, pallealleen, kääntyvät kyljelleen laittaen käsivarret puuskaan ja kämmenensä kainaloihin tai antavat reikiä pään alueelleen. Tähän sitten suurin osa nukahtaa. Päivällä tehdään lyhyitä hoitoja kehon ja mielen tarpeen mukaan, kuten päänsärylle, väsyneille ajatuksille, tunnetiloille, kipeille hartioille ja mahalle.

Hoidon kokemukset ovat yksilöllisiä. Reikihoito rentouttaa, mieli hiljentyy, olotila hoidon jälkeen on tyytyväinen, ei ole huolia ja hymyillyttää vaikka ei ole erityistä ’syytä’ hymyilylle. Tyypillisesti reikihoidon jälkeisen yön nukkuu hyvin.

Reikihoito purkaa pinnan alla piileviä asioita tasapainottaen kaikkea, mikä on epätasapainossa. Tunteisiin ja muistoihin liittyviä tukoksia saattaa hoidon aikana avautua ja vapautua. Hoidettavat ovat kertoneet, että ”Tuli vain yhtäkkiä voimakas tunne ja ymmärrys siitä, kuinka välinpitämätön ja vaativa olen ollut itseäni kohtaan. Itkeminen vapautti nämä tuntemukset, sallien minulle helpottuneemman ja vapautuneemman olon”.
Eräs hoidettava, jolla oli vaativa työ vakavien asioiden parissa, nauroi hoidon jälkeen vapautunutta naurua kymmenen minuutin ajan. Usein reikihoito aktivoi muistoja ja nimenomaan itsensä rakastamiseen liittyviä muistoja. Hoidettavilla tulee mieleen ajatuksia siitä, kuinka ankaria he ovat olleet itseään kohtaan ja miten omat vaatimukset ovat saaneet koko kehon lihakset kiristymään näiden paineiden alla.

Ylläoleva Reikihoidon esittely-osio oli otettu kirjasta:
Reiki, luonnollisen parantamisen menetelmä, Sari McGlinn (2008 Harmoniahuone)
Tekijänoikeudet ©Harmoniahuone Oy

Kirjaa saa hyvinvarustetuista kirjakaupoista sekä Somsolan myymälästä
ja nettikaupasta www.somsola.com. Reikiopettajat voivat tilata kirjaa Somsolasta tukkuhintaan.

Tekijä: Sari McGlinn

Kursseja, ammatillista koulutusta, luentoja, artikkeleja, kirjoja sisäiseen hyvinvointiin ja kivillä hoitamiseen liittyen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s