Olet se mitä valitset olla

Olet hyvin laaja, ääretön, tietoinen henki koko ajan yhteydessä ykseyteen, jossa on kaikki. Olet siis kaikki kaikessa. Suuri henki, joka olet, asuu ja ilmentää itseään samaan aikaan laajassa ykseydessä sekä pienenä yksittäisenä ihmisenä. Olet siis tavallaan ilmentyneenä kahtena koko ajan, näin mielesi asian kokee.

Mielesi ja tunteesi ilmentyvät pääasiassa ihmisenä olemisen kautta. Täällä ihmiselämässäsi luot koko ajan jotakin. Kaikki tunteesi ja ajatuksesi luovat jotain jokainen hetki kun ajattelet ja tunnet jotain. Ala huomioimaan mitä niillä luot.

Voit luoda ykseyttä tai erillisyyttä tai vuorotellen kumpaakin. Ihmisen elämä on pitkään koostunut erillisyyden kerrostumista, ripauksilla ykseydenhetkiä. Nyt tämän voi muuttaa päinvastaiseksi, ykseydessä oloksi pienillä ripauksilla erillisyyden purkaumia.

Miten se tehdään? Alkamalla tietoisesti ajattelemaan ja muistamaan, että olet laaja henki, joka ilmentää itseään kehosi kautta. Et ole pelkästään kehosi ja elämäsi, jota sen kautta koet.

Tästä alkaa huomioinnin ja valintojen tekeminen. Sinulla on koko ajan läsnä henkesi laajuus ja tietoisuus, jota voit käyttää apunasi. Sinun vain on aloitettava se. Tämä on vapaan tahdon planeetta, jossa jokainen on yksilövastuussa omista valinnoistaan.

Se, miten valitset nähdä itsesi, kokea itsesi, on valinta, jonka ainoastaan sinä voit tehdä. Kukaan enkeli tai auttaja ei voi tehdä tätä asiaa sinun puolestasi eikä heidän kuulukkaan tehdä. Sinun tehtäväsi on tulla tietoiseksi, että kaikki mitä olet, elät ja ilmennät, on ainoastaan syntynyt sinun valintojesi kautta, ei millään muulla tavalla.

Vaikka kyseessä olisi tilanne, jossa koet, että et ole siihen voinut vaikuttaa, voit kuitenkin aina ja ikuisesti valita, miten päätät suhtautua asiaan, miten valitset kokea sen, mitä valitset ajatella ja tuntea siitä asiasta. Tämä valinta on ainoastaan sinun käsissäsi ja voit aina valita siihen uuden näkökulman. Tätä tarkoittaa vapaan tahdon planeetta- lause, meillä on vapaan valinnan mahdollisuus. Valitsematta jättäminenkin on valinta, joten valitsemalla, jokainen meistä luo oman elämänsä polun.

Kaikki valinnat ovat ok, ei ole hyviä ja huonoja valintoja, sillä kaikki valinnat vievät aikanaan perille. Valintojen kautta voi kyllä vaikuttaa siihen, tuletko perille lyhintä reittiä vai pitkiä kieroteitä pitkin. Ajattele enkeliä, joka istuu vierelläsi ja katselee sinua kun teet jotain elämän päätöstäsi, valintaasi. Enkeli istuu ja kuuntelee sinua ja hyväksyy sinut täysin sellaisena kuin olet. Hän tietää, että jokainen valintasi on hyvä ja hän hyväksyy täysin sen, haluatko kokeilla pitkää reittiä seikkailla täällä erillisyyden kokemuksissa tai valitsetko lyhyempiä reittejä. Enkeleillä ei ole ajan tajun merkitystä, he näkevät kaikki mahdollisuudet mielenkiintoisina ja yhtä hyvinä vaihtoehtoina.

Näin voit hetkisen ajan katsoa itseäsi enkelin silmin ja ymmärtää, että kaikki mitä valitset, on vain valintoja, jotka johtavat erilaisiin kokemuksiin, ei mitään sen kummempaa. Huomioi myös, että enkel hyväksyy sinut täysin, hyväksyy täysin sinun valintasi ja kunnioittaa sitä. Hän kunnioittaa kaikkien vapaita valintoja. Enkeli ei voi kertoa sinulle mikä valinta on oikea, kun sellaista ei ole ja koska on olemassa vain sinun oma valintasi omassa elämässäsi.

Nyt käännä katseesi itseesi, tähän ihmiseen, joka olet ja katso sitten siitä laajemmin ylöspäin ja katsele itseäsi henkesi kautta.

Henkesi toimii hyvin samankaltaisesti kuten enkelikin. Henkesi tietää, että olet ikuinen, henkesi tietää, että ihmiselämäsi on pieni hetki ikuisuudessa joka olet aina, ihmiselämien välissäkin. Henkesi on täysin tietoinen sinusta, olettehan yhtä. Henkesi on täysin läsnä sinulle jokainen hetki.

Nyt kun olet tietoinen tästä, voit valita olla läsnä hengellesi, ajatella ja kokea olevasi henki koko ajan, joka asuu tässä pienessä ihmisen kehossa. Tämä perspektiivi laajentaa sinut olemaan ja ilmentämään itseäsi ykseydessä kun taas itsesi mieltäminen vain kehoksi pitää sinut erillisyydessä. Tämä on se ajankohtainen valinta mistä on hyvä tulla tietoiseksi. Sinulla on koko ajan mahdollisuus, aina, jokaisessa hetkessä valita, koetko sen ykseydestä vai erillisyydestä käsin. Sinulle on ikään kuin avautunut kaksi kotia ja voit valita miten niissä asut.

Ota oma vapaa valintasi käsiisi, ja ala käyttää sitä. Tätä tarkoittaa oman elmänsä luojana oleminen, se on valintojen tekemistä ja olemista täysin vastuussa jokaisesta valinnasta jonka tekee. Valinnat luovat sen kuka olet ja kuka et ole. Kuka sinä valitset olla?

Valintojen tekeminen voi tuntua aluksi työläältä. Se voi tuntua pelottavalta, kun on tavallaan kuvitellut olevansa vapaampi kun ei ole tarvinnut tehdä valintoja ja on vain elänyt ja valittanut elämänsä epämukavuuksista. Oma nykyinen elämä on tavallaan kuin tuttu talo ja tuttu naapurusto, jossa olla ja elää.

Alkaessaan elää uudella tavalla, tehden tietoisia valintoja, alkaa samalla myös muuttamaan uudelle asuinalueelle, jossa kaikki on niin erilaista, kaikki kadunkulmat ovat uusia, ihmisten tavat toimia ja reagoida ovat uusia, uusi talokin on niin iso ja avara. Sitä vanhaa tuttua pientä kohtaa olla tutussa ympäristössä ei enää ole olemassa.

Tältä se muutosprosessi tuntuu ja hyvä niin. Kaikki muutokset ovat kuin muuttamista asumaan uudelle asuinalueelle. Joten muuttosi myötä tutustu uuteen asuinalueeseesi, tutustu uuteen ja laajentuneeseen sinuusi, henkeesi joka olet ja nauti kaikesta sellaisena kuin sen valitset kokea siinä hetkessä.

Ja jos et ole tyytyväinen valintaasi, muista, että voit aina valita uudelleen.

* Julkaistu Sielun Peili lehdessä, Henkisen kasvun helmet- kolumnissani elokuussa 2013

Tekijä: Sari McGlinn

Kursseja, ammatillista koulutusta, luentoja, artikkeleja, kirjoja sisäiseen hyvinvointiin ja kivillä hoitamiseen liittyen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s