Otsachakra

Otsachakra – Moniuloitteisen vuorovaikutuksen väylä -Intuition- henkisen näkemisen ja luomisen koti

Kuudes chakra (sanskriitin kielellä ajna ) sijaitsee otsan kohdalla. Sitä kutsutaan myös kolmanneksi silmäksi koska chakra liittyy moniulotteiseen näkemiseen.

Se on viisauden, intuition eli sisäisen näkemisen ja aistimisen keskus joka välittää visioita ja tietoisuutta kaikesta mitä henkilö on elänyt ja kokenut, aiemmat elämät mukaan lukien. Se välittää visioita tulevaisuudesta, sellaisena kuin henkilö on sitä ajatuksillaan ja tunteillaan siihen mennessä luonut.

Chakrana se on avoinna otsan kohdalla ja takana samassa kohdassa pään takaosassa. Etupuoli on väylä nykyhetken ja tulevaisuuden visioiden aistimiseen, näkemiseen, kokemiseen ja chakran takapuoli menneisyyden muistojen aistimiseen.

Otsachakran energian väri on indigon sininen, kuin tummansininen yötaivas. Energiakoostumukseltaan se on hienojakoista, intensiivisen voimakkaasti syvän sinistä sekä myös violettia energiaa värähtelevä. Otsachakran värähtelyn ollessa hienojakoinen, se on myös herkästi pois tasapainosta liikkuva. Näin juuri tämä chakra opettaa, miten merkityksellistä meille on pitää huolta mielen, ajatuksien ja tunteiden kirkkaudesta ja myös tietoisesti valita, mitä valitsemme ajatella ja olla, koska ne luovat värähtelytasomme ja vaikuttavat chakroihimme, erityisesti otsa- ja päälakichakrojen toimintaan. Otsachakra toimii tiiviisti kruunuchakran, kurkku- ja sydänchakran kanssa.

Puhtaana värähdellessään se toimii jatkuvassa vuorovaikutuksessa sydänchakran rakkauden, kurkkuchakran luomisen ilmaisun ja kruunucharkan universaalin yhteyden kanssa. Jos otsachakra toimii egon kanssa, se välittää harhaanjohtavaa tietoa, siksi on hyvä tarkistaa, että otsachakra ja sydämen rakkaus ovat yhteydessä toisiinsa. Silloin otsachakran kautta tuleva tieto palvelee pyyteetöntä rakkautta eikä itsekkäitä tarpeita.

 

Otsacharka myös opettaa, mikä on vastuullisen toiminnan merkitys hyvinvoinnille. Sinä luot aivan kaiken mitä olet, ajatuksesi, tunteesi, muistosi ja suhtautumistapasi muokkaavat koko ajan energiaasi ja se kutsuu elämääsi kaikki ne asiat ja tapahtumat mitä siellä on. Ottamalla koko ajan lisää vastuuta kaikista niistä valinnoista mitä teet, ajattelemistasi ajatuksista alkaen, alat toimimaan kuten valo toimii – valo ottaa 100% vastuun kaikesta mitä se luo ja vasta sen kautta se tulee valon (lue: ykseyden) tasolla värähtelevään luomisenergiaan.

Ja tässä se kompatehtävä on. On yleisesti niin helppoa vain valita toinen tapa, jossa voi aina syytellä olosuhteita tms. siitä miten asiat ovat. Vaikka asiat olisivat miten tahansa, ainoastaan sinä valitset (ja aina täysin vapaaehtoisesti), miten suhtaudut tapahtuneeseen.

 

Kirkas mieli luo kirkkaita ajatuksia, sumuinen sumuisia. Jos mieli on sumuinen niin myös otsachakra toimii takkuilevasti. Otsachakran kirkas toiminta tekee elämästä helppoa ja vaivatonta, jolloin kykenee olemaan ykseydentilassa ja silloin luo kaiken elämässään tapahtumaan synkronisoidusti ykseydessä ja harmoniassa.

 

Otsachakran kautta luot viisauttasi, havannoit ja sisäistät oppimaasi, luot mielikuvia asioista ja tilanteista, visioit. Yhtälailla luot sen kautta illuusioita, kuvitelmia ja harhoja. Otsachakra on kuin sisäinen televisiosi jossa kulkee kuvavirtaa, joihin liittyy sinua koskettavia tunteita ja tuntemuksia. Australian Aborginaalit kutsuivat otsachakraa unelmoinnin väyläksi ja unelmathan ovat tulevaisuuden luomista ajattomuuden energiavärähtelyssä. Siksi otsachakraa kutsutaan intuitioksi, moniulotteisten, ajasta vapaana virtaavien visioiden väyläksi. Sitä kutsutaan myös vaistoksi, mikä on synonyymi samalle asialle.

 

Otsachakran etu-ja takaosan merkitys

Otsachakran etuosa luo ja reagoi nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, taka-osa taasen kaikkiin jo tapahtuneisiin muistoihin asioista, menneet elämät mukaan lukien. Takaraivossa on craniaalipumppu joka liikuttaa energiaa ja sen vointi vaikuttaa visualisointiin ja kykyyn nähdä visioita tulevaisuudesta. Takaosan ollessa  tukossa ei näe ’eteenpäin’ , kokee että on ’seinä’ edessä ja on epämukava olo. Pään ympärillä voi tuntua kuin siinä olisi kiristävä vanne. Silloin otsacharka on tukossa ja on vaikea tehdä ratkaisuja ja vaikea hyväksyä asioita jotta niistä voisi päästää irti, tähän liittyy myös kurkkuchakran tukkoisuus joka liittyy uhri-asenteeseen. Tukkoisena ajatukset pyörivät samaa rataa, väsyttäen ja laskien energiavärähtelytasoa, tätä tilaa kutsutaan stressamiseksi. Se on mielen valinnan luoma tila johon jää helposti pyörimään samaa kehää.

 

Takaraivon kohdassa eli otsachakran takaosassa luodaan ajatuksissa pyörivä raivo, suuttumus, jääräpäisyys, itsepäisyys, ankaruus ja vaativuus itseään kohtaan, hyökkäävyys. Nämä kaikki ovat erillisyydestä kumpuavia tunteita, joiden alla asustaa suru (usein tiedostamaton) siitä että on niin yksin.

Myös korvat liittyvät otsachakran alueeseen ja niissä olevien vaivojen alla on itseään mitätöiviä ajatuksia, vaatimukset itseä kohtaan tai ne vaatimukset mitä kokee että muut vaativat häneltä. Näihin liittyvät usein myös päänsärky, joka aivan kuin antaa luvan vain olla ja ei tarvitse täyttää omia sisäisiä vaatimuksiaan itseään kohtaan ja hetken levähdystauko muilta tulevilta vaatimuksilta itseään kohtaan.

 

Silmät liittyvät myös otsachakraan ollen ulkoinen näkeminen. Silmien sädehtiessä intuitio on kirkaasti toimiva ja yhteys sieluun on selkeä. Sameat tai karstastavat silmät taas kertovat päinvastaisesta tilanteesta. Näin huomioimalla miltä omat silmät näyttävät, tietää heti, onko ajankohtaista huomioida mitä on luonut ja vaikuttaa siihen.

Hoitotapa: Tilannetta voi hoitaa päättämällä heti ensimmäiseksi, että ottaa täyden vastuun kaikesta mitä ajattelee, kokee ja tuntee sekä ottaa täyden vastuun siitä miten valitsee suhtautua asiaan. Sen jälkeen alkaa hengitellä syvään sisään ja ulos ja kohottamaan hengen energian kulkua kehoon. Sitten rauhassa puhuu mielessään että valitsen miten suhtaudun asiaan ja mitä eri näkökulmia voin löytää tilanteeseen. Katselemalla uusia vaihtoehtoja mitä tilanne itse asiassa on ja sitten huomioida miksi valitsi kutsua tapahtuman elämäänsä, mitä siitä oli viisasti valittu opittavaksi ja sitten huomioida mahdollisimman laaja-alaisesti asiaan liittyviä opittavia oivalluksia. Tässä on hyvänä apuna otsachakraa auttavat kivet.

Tämän jälkeen / aikana kiinnitä huomiosi siihen, että olet valo, ykseys ja sinussa on jo kaikki tarvittava tieto ja valitset luottaa henkeesi / valo-olemukseesi / korkeimpaan minääsi. Voimistamalla luottamista kykyysi olla korkeasti värähtelevä, viisas ykseys, luot samalla yhteyttäsi siihen ja se voimistuu. Näin ’kiinnität’ itsesi takaisin siihen korkeasti värähtelevään ’koti’energiaan jota olet.

 

Miten voimistaa ja kirkastaa otsachakraa?

  1. Muista että olet ykseydessä koko ajan, vain erillisyydessä olevat ’osasesi’ kuvittelevat että et ole ja usein kuuntelet niitä enemmän kuin ykseyttäsi. Siirry siis tietoisesti muistamaan että olet ykseys koko ajan.
  2. Hengitä henkeä sisääsi ja keskity muistamaan että olet kauniisti energiaa sädehtivä, koko ajan.
  3. Ota koko ajan täysi vastuu kaikesta mitä ajattelet, tunnet ja miten valitset suhtautua asioihin. Tarkastele mitä opittavaa jokainen epämukava tilanne sinulle tuo eteesi ja löydä oivallukset.
  4. Valitse koko ajan mitä olet, oletko valo, rauha, rakkaus vai päinvastaista- sinä luot energiasi ja tunteesi – koko ajan.
  5. Muista että olet koko ajan vapaa valitsemaan kaiken elämääsi- sitähän sinä luojaenergiana olet. Huomioi valintojasi, ovatko ne juuri sitä mitä todella haluat? Karsi ja täydennä tätä koko ajan ja samalla luot elämääsi.
  6. Intuitio toimii kun olet läsnä sisimmässäsi ja luotat kykyysi luoda ja luotat intuitioosi.
  7. Iloitse, naura, nauti – näillä voimistat vapauden energiaasi.
  8. Ota itsesi ja elämäsi kevyesti, aina voit vaikuttaa kaikkeen mitä luot.

 

Otsachakraa hoitavia kiviä ovat:

Atsuriitti on syvän ingidon sininen ja yksi parhaita intuitiota kehittäviä ja voimistavia kiviä. Pitämällä kiveä otsacharkalla pari minuuttia ennen nukahtamista, voi nähdä hyvin merkittäviä unia.

Lapis latsuli on syvän sininen, jossa on pieniä pyriittihippuja. Kivi vahvistaa sisäistä tietäjyyttä, intuitiota, sisäistä varmuutta ja kykyä nähdä illuusioiden takana oleva totuus.

Krysokollan sinivihreä väritys näyttää aivan samalta kuin katsoisi maapalloa avaruudesta käsin ja juuri näin laajan perspektiivin tämä saa aikaan kun sitä katselee hetken. Samalla se rauhoittaa olon ja voimistaa sisäistä varmuutta ja nähdä selkeästi ja laaja-alaisesti mitä tehdä tai toimia.

Läpikuultava savukvartsi on sisäisen tietäjyyden kivi. Se puhdistaa aurakenttää ja kaikkia chakroja ja kun sitä pitelee kädessään hetken, alkaa tulla taas sisäinen varmuus ja luottamus, että totta tosiaan, minullahan on jo yhteys kaikkeen tarvitsemaani tietotoon jolla voin ratkaista tämän tilanteen.

Punainen rubiini auttaa tekemään viisaita päätöksiä sydämellä ja intuitiolla. Samalla se valaa rohkeutta ja luottamusta käyttäjäänsä (siis muistuttaa että olet rohkea ja luota itseesi).

Sininen kyaniitti hiljentää ajatuksia ja vahvistaa intuitiota. Se on korkeasti värähtelevä ja energiakenttää selkeyttävä kivi.

Sodaliitti selkyttää ja rauhoittaa. Se auttaa vapautumaan menneisyyttä rajoittavista ajatus-ja suhtautumistavoista ja niistä syntyneistä muistoista. Auttaa elämään vapaasti omana itsenään.

 Violetti tsaroiitti auttaa puhdistamaan, kohtaamaan ja eheyttämään vielä erillisyydessä oelvia tunteita ja muistoja. Sillä on kyky auttaa käyttäjäänsä uudelle tasolle kaikessa henkisyyteen liittyvässä. Tsaroiiitti välittää purkkuran väriä puhdistavasti ja hoitavasti.

Violetti sugaliitti on harvinainen kivi. Hyvä työskentelykivi henkisen tien kulkijalle. Voimistaa ylempiä charkoja, tuoden uusia ideoita ja näkökulmia asioihin.

 

Onnellisuus luodaanJ

Tekijä: Sari McGlinn

Kursseja, ammatillista koulutusta, luentoja, artikkeleja, kirjoja sisäiseen hyvinvointiin ja kivillä hoitamiseen liittyen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s